perjantai 8. toukokuuta 2015

11 x 3 + ♥

Huh! Anne, Milja ja Essi H haastoivat meidät vastaamaan 11 kysymykseen. Tarkoituksena olisi keksiä uudet 11 kysymystä uusille uhreille, mutta taidan sen osan skipata nyt kokonaan, kun näytti niin monessa seuraamassani blogissa tämä jo kiertäneen. Tässä onkin nyt hommaa, mutta onneksi näihin on ihan mukava ajankuluksi vastailla! Muutamat kysymyksistä olivat samankaltaisia, mutta ei se mitään.

1. Minkä harrastamasi lajin nostaisit tällä hetkellä ykköseksi ja miksi?
Meillähän ei ihmeempiä vielä harrastella, mutta tuo canicrossi on kyllä ollut sellainen mikä kovasti kiinnostaa. Just passeli laji meille, ei ole vakavaa asentojen hinkkaamista vaan vauhdikasta ja hauskaa hommaa molemmille! Voihan se mieli vielä muuttua, kunhan päästään kokeilemaan kunnolla muitakin lajeja.

2. Onko sinulla jokin koirarotu, josta olet haaveillut mutta tiedät ettet sellaista pysty (vielä) ottamaan?
Näitä tulikin aikaisemmin jo lueteltua tähän postaukseen.. Lähinnä haaveet kaatuvat aina rodun terveystilanteeseen ja siihen, ettei mikään tunnu niin hyvälle ajatukselle kuin collie.

3. Entä onko sinulla jokin laji, jota haluaisit kokeilla mutta et ole saanut mahdollisuutta? (agility, PEKO, toko jne)

Näitä kyllä riittää! Agility ja rally on nyt ensimmäisenä mielessä. Lisäksi PK-lajit ovat alkaneet kiinnostamaan.

4. Saitko valita omasi pentueesta? Jos sait, mikä oli se ratkaiseva tekijä päätöksessäsi?
Nuutti tuli meille tosiaan pari vuotiaana, eli en.

5. Pidättekö yhteyttä koirasi kasvattajan kanssa?
Pidetään yhteyttä. Nuutti on yhteisomistuksessa ja vaikkei olisikaan, niin varmasti siltikin oltaisiin kasvattajaan yhteyksissä säännöllisesti.

6. Voisitko ottaa roturisteytyspennun?
Minulla on ollut itselläni aikaisemmin seropi ja en sitä nykypäivänäkään pitäisi ihan mahdottomana valintana, jos vain rodut olisi mieluiset ja pennun vanhemmat olisi asiallisesti terveystarkastettu jne.

7. Mikä on rotusi kaunein väri?
Vastaan tylsästi, että kaikki. Trikki on miellyttänyt alusta asti, samoten blue merle. Soopelia aluksi vierastin, mutta nyt kun rotu on tullut tutummaksi niin pakko myöntää, että kyllä se soopelikin on kaunis väri.

8. Tämän hetkinen lempiblogisi?
Seuraan hirveästi erilaisia koira- sisustus- sekä treeni/saliblogeja. En osaa kyllä näistä erotella sitä lempparia. Oman rodun edustajien blogit on tietenkin mielenkiintoisia, mutta sekään ei se tärkein kriteeri blogille ole. Sisustusblogeissa taas kiinnostavat luonnollisesti ne, joissa sisustustyyli vastaa omaa mieltymystä. Treeniblogeissa parhaita ovat aidot, oman elämänsä sankarit ja kulkijat. Näitä lemppareita on siis monta.

9. Rotusi parhaat ja huonoimmat puolet? (tai koirasi)
Tästäkin tuli höpötettyä jo rotupohdintatekstissä. Parhaat puolet collieissa on ehdottomasti niiden monipuolisuus sekä ulkonäkö. Turkki tosin voisi omaan silmään olla hieman hillitympi, mutta kaunis se on näinkin. Huonoihin puoliin kuuluu sitten tämä oletus, että collie on aina lyhyillä hermoilla varustettu, alusta- ja ääniarka, moottoriton ja täysin epäkelpo harrastuskoiraksi. Näitäkin pöllieitä toki on, mutta eivät ne kaikki todellakaan ole sellaisia. Nuutin hyviä puolia luettelin edellisessä tekstissä pitkän listan, mutta huonoihin puoliin voisin mainita sen, että se olettaa kaikkien rakastavan sitä ja luulee kaikkien olevan sen parhaita kavereita. Kivahan se on, että koira on kiltti ja ystävällinen, mutta Nuutilla tuo menee välillä vähän yli.

10. Paras koiriin liittyvä muistosi?
Paras on varmaan se tunne, kun voitin/ansaitsin saksanpaimen Eetun luottamuksen. Voisin Eetusta kertoa joskus enemmänkin omassa postauksessa, meillä kun ei ihan mikään tavallinen rakkaustarina ollut. Myös Nuutin saapuminen taloon kuuluu ehdottomasti parhaimpiin muistoihin. Se tuntui heti kuuluvan tänne.

11. Jos koirallasi olisi tunnusbiisi, mikä se olisi?
Tätä olikin hauska miettiä! Ensin tuli mieleen kaikenlaisia Ginga-biisejä, sitten jostain tuntemattomasta syystä Ylviksen The Fox. Koska Nuutti on kuitekin niin kovis, niin Mokoman Lujaa Tekoa on aika osuva.

***

1. Seuraavan koirasi rotu/mistä rodusta realistisesti haaveilet?
Pitkäkarvainen collie.

2. Panta vai valjaat? Miksi?
Panta. Omasta mielestä vain paljon kätevämpi ja nopeampi pukea sekä riisua. Tuollaisella pehkolla valjaat näyttävät myös vähän höpsöltä ja kuluttavat enempi turkkia mitä panta. Vedossa sitten tietenkin valjaat käytössä.

3. Narttu vai uros? Miksi?
Uros. Nartut on sellaisia kieroja draamailijoita. No ei, kyllä voisin joskus tulevaisuudessa narttuakin harkita, mutta uroksista tykkään yleensä ulkonäöllisestikkin enemmän entä nartuista. Juoksut ja niiden mukana mahdollisesti tulevat vakavat ja vähemmän vakavat ongelmat ei myöskään innosta. Tämä oli nyt tälleen lyhyesti kärjistetty.

4. Onko koirasi ns. jalostuskelpoinen?
Toivotaan kovasti, että Nuutista vielä joku kaunis päivä isukki tulisi.

5. Mikä on itsellesi sopiva koiramäärä?
Itselläni varmaan kolme koiraa olisi sellainen realistinen maximi. Tai kaksi. Silloin voisin olla vielä ihan varma, ettei kukaan jäisi vähemmälle mitä muut.

6. Millainen aamurytmi teillä on?
Me lähdetään aamulenkille heti, kun pääsen sängystä ylös. Arkena noustaan viiden ja puoli seitsemän välillä, viikonloppuisin viimeistään yhdeltätoista. Lenkin pituus on keskimäärin 20-30min ja sen aikana kerkeän saada itseni kunnolla hereille. Nuutti yleensä (varsinkin arkena) kipittää sisälle päästyään takaisin omalle sohvalleen jatkamaan unia. Aamuruuan Nuutti saa joskus, riippuu päivän suunnitelmista.

7. Barffaatko? Miksi/miksi et?
En barffaa, raakaruokin kyllä. Barffaus on lähinnä luiden syöttämistä, Nuutin ruoka koostuu suurimmaksi osaksi lihasta.

8. Millainen on tarina koirasi nimen takana?
Tylsää, mutta Nuutin nimeen ei liity mitään tarinaa. Se oli Nuutiksi nimetty, kun meille muutti ja siinäpä se. Ei alettu vaihtamaan. Lempinimiä on kyllä kertynyt melkoinen kasa ja Nuutti tunnistaa nekin, eli olisi kyllä varmasti oppinut nopeasti kokonaan uudenkin nimen. Yleisimpiä lempinimiä meillä muuten on Nuuttus, Bruuttus, Nupero ja Anselmi. Anselmi on tullut siitä, kun kaikkien perheemme ihmisten toiset nimet alkavat A-kirjaimella, niin pitäähän se nyt Nuutillakin sitten olla. Sanilta jos kysytään mikä meidän koira nimi on, niin se aika varmasti vastaa, että Nuutti Anselmi.

9. Kantasi koiran jätösten keräämiseen/keräämättä jättämiseen?
Kerään pääsääntöisesti. Asutaan ihan keskustan tuntumassa. Kieltämättä se joskus turhauttaa kyykkiä pussin kanssa, kun vieressä on kymmeniä muiden koirien jättiläjiä, jotka kirkuu kaikissa sateenkaarenväreissä tai kun vakkarilenkkipolun varresta löytyy kerran viikossa rikottu pullo. Muista ihmisten heittämistä roskista puhumattakaan. Tiedämpähän ainakin, että se joka yleisellä tekstaripalstalla valittaa koiran paskaan astuneensa, ettei ollut ainakaan meidän koiran tuotos syyllinen. Lyhyesti sanottuna; olisi mahtavaa jos ihmiset keräisivät koiransa jätökset näiltä yleisimmiltä paikoilta, mutta annan mielummin lapseni ja koirani astua koira paskaan, entä vaikka huumeneulaan.

10. Kiinnostaako kasvattaminen? Jos kyllä, minkä rodun? Jos ei, miksi?
Tietyllä tapaa kyllä kiinnostaa, mutta en kuitenkaan näe itseäni koskaan kasvattajana. Ei minusta vain olisi siihen.

11. Jos voisit kertoa koirallesi yhden asian niin, että se todella ymmärtäisi, mitä kertoisit?
Jotain tosi lässyä tietenkin. Vaikkapa, että olen tosi onnellinen siitä, kun saimme Nuutin perheemme jäseneksi ja että se on meille tosi tärkeä ja rakas!

***

1. Lenkkeilettekö paljon metsässä?
Kunnon metsä meiltä kaupunkilaisilta puuttuu tästä lähiympäristöstä, mutta vähintään kerran viikossa koitetaan silti päästä kunnon metikköön rypemään. Kesällä tulee sitten taas enempi käytyä ja nyt varsinkin, kun muutetaan paremmalle alueelle missä on paremmat ulkoilumahdollisuudet.

2. Kuinka usein harjaat koirasi?
Kerran viikossa, noin.

3. Tykkääkö koirasi uimisesta?
Nuutti tykkää kahlailla, mutta uimaan asti intoutuu harvoin ja se edellyttää sitä, että myös itse olen uimassa.

4. Montako pantaa koirallasi/koirillasi on?
Pantoja on neljä.. Muistaakseni.

5. Haluaisitko muuttaa jotain koirassasi? Mitä?
Luonnetta ja käyttäytymistä en muuttaisi ainakaan, silloin se ei olisi oma itsensä ja olisi ihan tylsää. Meinasin ensin, että sellainen turkki joka on aina hieno, vaikka sille ei tekisi mitään, mutta tykkään harjata ja puunailla tuota, eli ei. Hmm.. Haluaisin Nuutille sellaiset kynnet joita ei tarvisi koskaan leikata! Kynsien leikkaus on tylsää, sekä mun että Nuutin mielestä ja lisäksi mulla tulee aina selkä kipeäksi siinä hommassa.

6. Minkä rotuisen koiran haluaisit seuraavaksi?
Pehko pöllie.

7. Lempi harrastuksesi koirasi/koiriesi kanssa?
Canicross.

8. Onko sinulla "inhokkirotua"? Mikä?
Ei ole inhokkia. Ei tule ainakaan mieleen mitään. Paljon on tietenkin sellaisia rotuja, joita en itselleni huolisi, mutta en osaa niitäkään inhokeiksi laskea.

9. Mikä on paras hetki päivästä koirasi/koiriesi kanssa?
Päivän ensimmäinen ja viimeinen lenkki! Ne on yleensä sellaisia rauhallisia fiilistelykäppäilyjä.

10. Pidätkö paimenkoirista?
Nehä ne on parhaita.

11. Mikä on lempi koirablogisi? 
Kts. Osa 1, kohta 8.

***

Ei hitto, tästä tulikin ainakinkilometrin mittainen postaus. Tulipahan nyt hoidettua kaikki kolme kerralla alta pois! Loppuun jätän vielä kuva-arvoituksen; mikä Sanilla on tässä kuvassa sylissä? Helpotan vähän ja vihjeeksi voin vielä kertoa, että hihityttää ja näen vaaleanpunaista! ♥

2 kommenttia:

  1. En tiiä tuliko se äskönen kommentti vai häviskö bitti avaruuteen. Saako Nuutti kaveriksi taas blue merle herran? :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vissiinki hävis! ja joo saa <3 Sunnuntaina kotiutuu :)

      Poista

Tarkistan viestit ennen julkaisua.