sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

DIY - Näyttelyhihna

Tämän postauksen oli tarkoitus ilmestyä jo tammikuussa, mutta Antassulta saapuneesta tilauksestani uupui musta satiininyöri kokonaan, sillä se oli verkkokaupasta päässyt loppumaan. Muut tilaamani satiininyörit olivat kuitenkin paketissa ja vaikka tarkoituksena alunperin oli tehdä kaksi hihnaa joissa molemissa olisi käytetty mustaa + toista väriä, en silloin malttanut odottaa mustaa saapuvaksi vaan tein olemassa olevista nyöreistä harjoituskappaleen silloin hoidossa olleen Edin avustuksella.

Reipas apulainen.

"Edin hihnasta" tein noutajahihnan mallisen ja siihen käytin 4+4 metriä nyöriä. Tämä toinen on liipasinlukollinen ja siihen nyöriä meni 3+3 metriä. Punomon neljän nauhan pyöreää punos -ohjetta olen käyttänyt ja mielestäni sivuilla ohje on tosi hyvin selitetty, että en usko kuvallisten ohjeiden enään olevan tarpeen.

Lyhyesti selostettuna:
1. Tarvitset satiininyöriä 2 x 3-4m, renkaan tai lukon sekä helmiä.
2. Pujota molemmat nyörit renkaan/liipasinlukon läpi niin että molemmille puolille jää kaksi samanmittaista nyörin pätkää. Rengas/lukko kannattaa kiinnittää johonkin punomisen helpottamiseksi.
3. Aloita punominen laittamalla keskimmäiset nyörit ristiin. Siirrä vasemman puoleinen nyöri ensin kahden seuraavan ali ja sitten takaisinpäin yhden yli. Sama myös toiselta puolelta; reunimmainen nyöri kahden lähimmän ali ja taas toisen yli.
4. Tee solmu siihen kohtaan mihin haluat helmet, pujota haluamasi helmet ja tee toinen solmu. Itse laitan helmiä hihnan alkuun, keskiosaan ja ihan loppuun. Vähempikin kyllä riittäisi.
5. Viimeisten helmien ja solmun jälkeen jätän hihnan päähään hapsut, jotka tasoitan ensin saksilla sopivan mittaisiksi joiden päät poltan nyörien purkaantumisen estämiseksi.

1 kommentti:

  1. Teidät on haastettu! :)

    http://sheltt.blogspot.fi/2015/05/meidan-ensimmainen-haaste.html

    VastaaPoista

Tarkistan viestit ennen julkaisua.